Brașov Junior’s Cup împlinește 15 ani în 2024. Un turneu cum nu este altul în România și care te poate lansa către marea performanță în fotbal. Lucru demonstrat încă de la prima ediție, cea din 2009, când nume de top astăzi ca Ianis Hagi sau Florinel Coman se numărau printre participanți. BJC s-a născut pentru a aduce ceva nou în peisajul fotbalului juvenil din România.
Tinerii fotbaliști aveau nevoie de un cadru profesionist în care să își ducă talentul mai departe și să înceapă un drum frumos pentru marea performanță. Așa s-a născut Brașov Junior’s Cup, o competiție în care cei mai buni aveau să-și măsoare forțele și să capetele încredere că sunt pe drumul cel bun. Pe măsură ce edițiile s-au succedat, BJC a devenit locul în care trebuie să vii pentru a progresa. Brașov Junior’s Cup nu este doar cel mai puternic turneu pentru copii și juniori din România și poate din SE-ul Europei, ci și o experiență în sine, care poate oferi viitoarelor staruri ale fotbalului românesc acel ceva necesar să-și transforme visul în realitate.

Și cum scriam și în titlu, BJC este competiția care te propulesează spre marea performanță. Și nu o spunem doar noi, ci se vede din evoluția tinerilor fotbaliști, pentru care Brașov Junior’s Cup a fost o rampă de lansare spre o carieră de fotbalist la un nivel important.
Ianis Hagi, fiul „regelui” Gică Hagi, a câștigat ediția din 2010, iar acum este un jucător important la echipa națională și are în CV echipe precum Glasgow Rangers sau Deportivo Alaves. Florinel Coman, un alt jucător foarte important, poate cel mai bun din Superligă, s-a numărat printre participanții de la prima ediție a BJC (cu Academia Hagi). Coman este un fotbalist de bază la FCSB București și unul selecționat foarte des la echipa națională, având șanse de a se transfera în vară la o echipă importantă din Europa.

Răzvan Marin, fiul fostului stelist Petre Marin, este un nume de bază în națională. Om de primul 11 la Empoli (Serie A), Răzvan Marin este punct fix în selecționața lui Edward Iordănescu și cu siguranță unul dintre cei mai constanți „tricolori”. Răzvan a câștigat alături de Ianis Hagi ediția 2010 a BJC, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului în 2011, iar până să ajungă la Empoli, a mai jucat pentru Cagliari, Ajax Amsterdam sau Standard Liege.

Valentin Mihăilă, un alt „tricolor”, a jucat și el la Brașov Junior’s Cup. Mihăilă a făcut parte din lotul Astra Ploiești în 2010, fiind desemnat golgheterul competiției la categoria U10. Mihăilă a evoluat la Universitatea Craiova, Atalanta Bergamo, iar acum este în Serie B la Parma.

Dar poate cel mai de răsunet nume care a participat la BJC este cel al spaniolului Aleix Garcia (Villareal CF). Da, jucătorul care a făcut parte din lotul lui Dinamo București, dar care are în CV pe Manchester City, iar acum este starul surprizei din La Liga, Girona. Aleix a mai trecut pe la Villareal, Eibar și Royal Excelsior Mouscron. De asemenea, mijlocalul iberic a evoluat la toate echipele naționale de juniori ale Spaniei, iar acum a prins o convocare și la echipa de seniori. În 2010, Aleix Garcia a participat la Brașov cu Villareal CF la U13 și a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Și lista poate continua cu Valentin Cojocaru (FCSB, Dnipro Dnepropetrovsk – Ucraina, Pogon Szczecin – Polonia) sau Florin Tănase (Viitorul Constanța, FCSB), Denis Politic (FC Brașov, Manchester United juniori, Dinamo București) și alții.

„Ne mândrim că suntem cel mai puternic turneu de copii și juniori din România și unul dintre cele mai tari din SE-ul Europei. Și pe bună dreptate spunem asta pentru că aici vin viitoarele talente ale fotbalului românesc și nu numai. Competiția noastră oferă cadrul perfect pentru a întâlni adversarii cei mai tari din această zonă a Europei și nu numai, dar și posibilitatea de a progresa și de a face un pas important înainte către un viitor de succes în fotbal. Avem exemplele lui Ianis Hagi, Răzvan Marin, Valentin Mihăilă, Florinel Coman, care sunt acum piese importante în echipa națională, dar nu numai. Aleix Garcia este vedeta fotbalului spaniol acum, însă și el a trecut pe la Brașov Junior’s Cup, la fel ca și mulți alți tineri fotbaliști, care joacă acum în primele divizii din România, dar și alte campionate interesante. An de an încercăm să aducem la turneu echipe tari, care să ofere un fotbal frumos și care să crească nivelul fotbalului juvenil românesc”, a declarat managerul turneului, Nicu Văduva.

Mai multe detalii legate de turneu puteți afla la următorarele numere de telefon: 0720 100 971 sau 0723 383 374 (Nicu Văduva).

Ne găsiți și pe social media, accesând link-ul de mai jos:
Facebook – https://www.facebook.com/brasovjuniorscup

credit foto: prosport.ro, playsport.ro, academiahagi.ro